EMIRATELE ARABE UNITE – țara viitorului, orașelor contrastelor, locul unde modernul se împletește cu tradiția, unde Vestul întâlnește Estul.

 

 

8 locuri de vizitat în Emiratele Arabe Unite

 

1.Burj Khalifa — este cea mai înaltă clădire din lume (829,84m) cu cele mai multe etaje (164), oferind o panoramă extraordinară. Daca ar fi să urcați pe scări ar dura 6 ore până să ajungeți la ultimul nivel. O ridicare costa de la 35 $ (ca să bineficiați de prețul respectiv e de dorit de rezervat din timp).

Din vârful acesteea se vad toate clădirile Dubaiului supermodern. În plus, le vei putea fotografia fără să ai vreun geam în față. Clădirea reprezintă un motiv întemeiat pentru a vedea Dubaiul, fiind cea mai deosebită realizare.

Viteza ascensorului este de 35 km/h care este de 4 ori mai rapid decât un ascensor obișnuit. În interiorul clădirii sunt birouri și apartamente de lux, de asemenea, puteți savura o cină în restaurantul care se află la cea mai mare altitudine, 442 m deasupra nivelului mării, etatul 122. Prețurile sunt destul de mari.

burj-khalifa-1.jpg

2.Fântânile dansatoare de la Dubai Mall – creează spectacole impresionante pline de muzică, lumină, apă și culoare (6600 de lumini și 25 proiectoare colorate). Din mijlocul unui lac poți admira la fiecare jumătate de oră seara și mai rar în timpul zilei un show fantastic al fântânilor, apa ajungând până la 30 m înălțime. Disign-ul aparține aceleeași companii care a realizat și Fântâna Bellagio din Las Vegas.

Imagine4.png

3. Cu abra pe Creek – canal ce desparte orasul în două, considerat “sufletul vechiului şi noului Dubai”. Este unul dintre puținele locuri care încă mai reamintesc de Dubaiul de acum 20-30 de ani.

4. Muzeul Dubai — este situat în faimoasa fortăreață Al Fahidi și are ca tematică viața cotidiană a orașului Dubai înainte de descoperirea petrolului. În galeriile muzeului găsim câte ceva pentru fiecare: case Arabe tradiționale, arme, instrumente muzicale, hărți, fragmente din viața de deșert, târguri souk…de 3000 de ani (înaintea lui Cristos). Este unul dintre muzeele care oferă o gamă variată de exponate de primă clasă și care poate fi vizitat timp de două ore.

Imagine5.png
descărcare (5).jpg

5. Insulele Palmier — cele mai mari insule artificiale din lume și se pot vedea din spațiu, construite sub forma unui palmier. Insulile Palmier sunt de fapt un proiect ce răspunde dorințelor populației din Emiratele Arabe în dezvoltarea turismului și sunt chiar cunoscute în toată lumea.

  6. Moscheea Sheikh Zayed-există reguli stricte pentru îmbrăcăminte, în caz că aceasta nu le corespunde n-o să vi se permit intrarea in Moschee, sau veți fi impuși să cumpărați pentru 50 de dihrami abaya (haina tradițional arabă), iar încălțămintea o veți lăsa la intrare. Este a treia Moschee ca mărime din lume, are cel mai mare candelabru cu cristale Swarovski, cel mai mare covor din lume confectionat în Iran, și o cupolă de 70 m înălțime, dispune de cantități immense de aur și marmură albă.

descărcare (6).jpg
Imagine6.png

7. Parcul acvatic Wild Wadi — este unul dintre cele mai fascinante parcuri tematice de apă proiectate vreodată. Întins pe o suprafață de 5 hectare, cuprinde tobogane pe apă, piscine, valuri artificiale pentru surfing, deci pune la dispoziția dvs. o mulțime de oportunități pentru a petrece timpul liber.

Imagine7.png

8.Ferrari World din Abu-Dhabi-un parc al companiei Ferrari cu cel mai lung și mai rapid roller coaster din lume. Biletul de intrare costă 240 dirhami. Sunt o sumedenie de distracții pe teritoriu, dar neapărat trebuie să încercați Formula Rosa cu o lungime de 2200 metri și o viteză de 240 km/h. Adrelina se ridică la maxim, e o senzație de nedescris, în special pentru cei pasionați de mașini.

Imagine8.jpg