Abu Dhabi se află pe o insulă în formă de T, cu deschidere către Golful Arabiei (Persic). Populația orașului era de 860,000 de persoane, în 2007 și se estimează că până in 2030 numărul celor ce vor locui în acest oraș va depăși 3 milioane. În vederea adaptării orașului pentru o astfel de populație, în prezent se desfășoară vaste proiecte de modernizare a infrastructurii.

        Din punct de vedere economic, Abu Dhabi s-a bazat în mod tradițional pe petrol, deținând rezerve uriașe, a căror exploatare se estimează că va mai dura 100 de ani, dar în același timp a încercat în mod activ să își diversifice investițiile în servicii financiare și turism.

 

Etimologie

 

        Etimologia Abu Dhabi-ului este nesigură, dar câteva variante există în privința numelui. Cea mai răspândită din povești susține că un vânător de gazele (dhabi în arabă) a vânat una până în locul prezentului oraș. Acolo el a descoperit un puț cu apă dulce și a fondat o așezare. Prezenta denumire este folosită de mai bine de 300 de ani. Înainte, era denumit milh (sare în arabă) din cauza apelor sărate ce o înconjurau.

Imagine1.png